A szulfát savasít! ( MgSO4) ...//Kénsav =H2SO4,ha belegondolsz! Az is savas! //Ez magnézium szulfát, elvileg nem nagyon lehet égetni vele, a leírás szerint. De most csak az alsó levelekre facsartam rá, és az előírt adag harmadával.
Majd meglátom mi lesz, de sokan bálványozzák, hogy mennyire megindul a növény tőle, és sokkal zöldebb lesz.(tudom sok minden parasztvakítás, de ezt agrár oldalon is istenítik) Gondoltam teszek egy próbát vele. Amúgy a magnézium pont lúgosítja a talajt nem? Főleg a tujákra leszek kíváncsi, egy ismerős már megjegyezte, hogy "hehe, azoknak fejsze kell", én meg gyerekkorom óta gyógyíthatatlan krónikus csakazértisben szenvedek, szóval helyre akarom őket hozni. Nem lesz könnyű, mert lehet pocok rágja alulról, és attól barnul, de kártevőt nem látok rajta. A közeli nagy cégnél tujából van a kerítés, és a sorban egy sincs kidőlve 50 méteren keresztül, de még barna ág sincs sehol, Akkor csak nem öli meg mindet a klímaváltozás...
Egyébként meg,kérdezd meg( érdemes elgondolkodni),hogy mi a titka a gyönyörű tujasornak!
Nem csak a klímaváltozás( száraz levegő,aszály,meleg) ölheti meg a tujákat,hanem egy rovar! Illetve a kettő összefügg,a kártevők általában legyengült növényt támadnak és elég a legyengüléshez egy nemszeretem hely vagy körülmény!