Pár apró nálunk is esett tegnap délután de ennyi szerencsére nem voltMájus végére egy komolyabb eső majd, egy "finom" jégeső érkezett.
Elsőként a szobában telelő melegháziak jönnek be akkor,ha a nappali hőmérséklet is már csak 15 fok körül van.Sziasztok,
Van már amit elkezdtetek védettebb helyre pakolgatni vagy még ezt a pár óra hűvösebbet csak kibírják valahogyés bízzunk a vénasszonyok nyarában ?!
Hasonlóan gondoltam én is,de ezért már pár Datolya és mangó magoncot, a gyompálmát és az arany pálmát inkább már bevittemElsőként a szobában telelő melegháziak jönnek be akkor,ha a nappali hőmérséklet is már csak 15 fok körül van.Sziasztok,
Van már amit elkezdtetek védettebb helyre pakolgatni vagy még ezt a pár óra hűvösebbet csak kibírják valahogyés bízzunk a vénasszonyok nyarában ?!
Pár éjszakát 10 fok alatt még kibírnak.
Helyes!Hasonlóan gondoltam én is,de ezért már pár Datolya és mangó magoncot, a gyompálmát és az arany pálmát inkább már bevittemElsőként a szobában telelő melegháziak jönnek be akkor,ha a nappali hőmérséklet is már csak 15 fok körül van.Sziasztok,
Pár éjszakát 10 fok alatt még kibírnak.
Nálunk bejött vmi sáskaféle rágcsáló is,a citromfa és a hibiszkusz legfelső leveleit rágta körbe!(őrző-védő szolgálat is működik: betévedő egereknek annyi -középső polc, alul)
Héten már fagyokkal is fenyegetnek (naponta változik, hogy 1, 2 vagy 4 fokot mutatnak legkevesebbre, de máskor ilyen előrejelzés mellett -1 is befigyelt nálunk)
Bevittem a magoncokat (sok magonc miatt vettem fém polcokat) és a kevésbé fagytűrő citrusokat (limequat, pomelo)
(őrző-védő szolgálat is működik: betévedő egereknek annyi -középső polc, alul)
Mindenre támad ami mozogNálunk bejött vmi sáskaféle rágcsáló is,a citromfa és a hibiszkusz legfelső leveleit rágta körbe!(őrző-védő szolgálat is működik: betévedő egereknek annyi -középső polc, alul)![]()
Szerintem, azt is elkapná egy macska!
Nagyon rendezett szép teleltetés.(Patika) Gratulálok hozzá. Kár, hogy ilyen hidegek már a hajnalok. Nálam (17. kerület) -1.8 lett 14.-én hajnalra. Néhány érzékenyebb növényt én is bevittem már, nem örültek volna a kis fagynak.Héten már fagyokkal is fenyegetnek (naponta változik, hogy 1, 2 vagy 4 fokot mutatnak legkevesebbre, de máskor ilyen előrejelzés mellett -1 is befigyelt nálunk)
Bevittem a magoncokat (sok magonc miatt vettem fém polcokat) és a kevésbé fagytűrő citrusokat (limequat, pomelo)
(őrző-védő szolgálat is működik: betévedő egereknek annyi -középső polc, alul)
Van náluk gyógyszerész a családban!Nagyon rendezett szép teleltetés.(Patika) Gratulálok hozzá.
Feleségem patika rendjének annyi, inkább az én szakmámhoz áll már közel, olyan, mint egy COVID osztályVan náluk gyógyszerész a családban!Nagyon rendezett szép teleltetés.(Patika) Gratulálok hozzá.
Igen,eléggé zsúfolt!Feleségem patika rendjének annyi, inkább az én szakmámhoz áll már közel, olyan, mint egy COVID osztályVan náluk gyógyszerész a családban!Nagyon rendezett szép teleltetés.(Patika) Gratulálok hozzá.
Bocs, hogy itt kérdezek, de privátban nem találom a kép csatolása gombot. Karácsnyi kaktuszt említetted, és nagyszülőmtől van egy soktíz éves példány, de valami nincs rendbe vele évek óta, tudom, öreg meg minden, de szeretném megmenteni. Nyáron kint volt félárnyékban a párkányon, de pár kis ágvégi hajtáson kívül nem produkált semmit, a zöld hajtás alatt szürkés az ág. Elvileg a föld miatt nem lehet mert laza és nem pang a víz. Hogyan lehetne megmenteni, ágvéget nem sikerült hajtatni, mert mindig elfonnyad... Jelenlegi állapota a képeken látható.
gen,eléggé zsúfolt!![]()
Viszont,szépek és egészségesek!![]()
![]()
Nálam úgy van megoldva,hogy a kaktuszok,agavek stb.( "a szárazon telelők") vannak ömlesztve legbelül egy kupacban,előttük védelemkénta hagymások, hogy ezt a bandát még véletlenül se locsoljam tavaszig!
![]()
Karácsonyi kaktusz és egyéb levélkaktuszok,citrusok,golgik,pálmák stb. amik kapnak némi vizet a télen,azok körül hagytam meg utakat,az ő helyük szellősebb is,ami fontosa betegségek elkerülése/ellenőrzése végett.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég