Két hete anyukámnál jártunk, akkor benéztünk a békéscsabai OB!-ba, mert útba esett , ott még tavasszal elég borsosan mérték a díszfüvek árát, nyár végére a megmaradtakat nagyon leértékelték. Így elég kedvező áron szert tettem egy kisebb sás(Carex) gyűjteményre , ezeket a kiszedett tuják helyére ültettem, itt nyáron reggel és napnyugta előtt éri a közvetlen napfény, amúgy árnyékban vannak a tövek, télen teljes árnyékban lesznek, ezt a helyet szerintem szeretni fogják, mert a tűző napot annyira nem bírják. Ezeket szereztem be:Szia Zoli!
Sajnos nem indult meg a Muhly sem. Vagy elpusztultak vagy később indulnak meg. Ez a hely a szomszéd háza miatt elég hosszan árnyékban van tavasszal. Itt az ibolyák is később nyiltak ki, mint a kert másik részén.
Még reménykedem.
Carex morrowii ‘Fisher’s Form’:Sások a végleges helyükön:
Ez a szomszédunk téglakerítésének a lábazata.
Szia Zoli!Szia Lajos!Lassan május közepe van és a két pampafüvem, a kisebb termetű zebrafüvem, valamint a Texas füvem semmi életjelet sem mutat. Ideje halottá nyilvánítanom őket.
Nálam ők az elmúlt tél áldozatai. A helyükre valami mást ültetek.
Egyelőre elegem van a díszfüvekből.
Sajnálom, hogy így jártál velük, de ne feledd, hogy hosszú és kellemetlen tél volt, a friss telepítésű növényeket súlyosan érintette.
Laci!Virágoznak a pampafüveim. A tél nagyon megviselte őket, egy tő az utcán ki is pusztult, illetve a virágszám is jócskán elmarad a tavalyitól. Remélem idén kegyesebb lesz a tél, s jövőre teljesen regenerálódnak a füveim.
Nálam most kezdte el a virágzást.Elég rosszul nézett ki tavasszal Azt hittem meg sem marad. De mostanraA muhli füveim kipendültek, megerősödtek, nem valami látványosak, a virágzat dobná fel.
7 tövet számoltam, de úgy tűnik idénre a virágzás elmarad(t), ha nem most fogják novemberben kezdeni(de enne kicsi a valószínűsége). Remélem jövőre megmutatják a virágaikat a töveim, mert kíváncsian várom, megnézném, hogyan is néznek ki élőben!
Szia 1adrenn1!Nálam most kezdte el a virágzást.Elég rosszul nézett ki tavasszal Azt hittem meg sem marad. De mostanraA muhli füveim kipendültek, megerősödtek, nem valami látványosak, a virágzat dobná fel.
7 tövet számoltam, de úgy tűnik idénre a virágzás elmarad(t), ha nem most fogják novemberben kezdeni(de enne kicsi a valószínűsége). Remélem jövőre megmutatják a virágaikat a töveim, mert kíváncsian várom, megnézném, hogyan is néznek ki élőben!
szép erős lett. A biztonság kedvéért vettem is le róla hajtást ami megy a teleltetőbe.
Ha kegyes lesz a tél, talán jövő ilyenkor már teljes virágpompában lesznek!Köszönöm. Talán jövőre szebbek lesznek.
Bezzeg tavaly, én mindkettőt elvesztettem, nálad is elpusztult egy.....ennél rosszabb telünk ne legyen.A pampafüvek meglepően jó állapotban, szinte teljesen zölden teleltek át a takarás alatt. 70-80 centi magasságban, csak az összetekert levélzet csúcsát vágtam vissza.
Laci, szép egészséges levélzete van! Öröm látni milyen szépen telelt át!A pampafüvek meglepően jó állapotban, szinte teljesen zölden teleltek át a takarás alatt. 70-80 centi magasságban, csak az összetekert levélzet csúcsát vágtam vissza.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég