Gyepet szellőztetni tavasszal lehet-e? Arra gondoltam, hogy kora tavasszal lyukakat fúrnék a gyepbe amit durva homokkal töltenék fel, gondolom egy ásó villa is megteszi! Esetleg más hogyan csinálná?
Amennyiben a klasszikus gyepszellőztetésre gondolsz akkor neked még nem kell. Őszi vetésű a füved ott még nincs filcesedés. Ásóvillával végigjárhatod a területet. Folyóhomokot szétszóród majd egy kerítésdarabbal körbe körbe mész ameddig a homok egyenletesen elterül. Természetesen az egészet akkor csinálod mikor már megindul a fű. Első vágás, a fent említett művelet, majd műtrágya (pétisó) és belocsolás. A műtrágyával vigyázni kell mert amennyiben nem mosódik be és napot kap akkor perzsel.
Norbi!
Köszönöm a gyors választ!
A tavaly előtt telepített gyepnél gondolkodom gyepszellőztetésre ami a kaktuszkert előtt található, a talaj nagyon gáz, mert mint írtam nagyon kötött, nagyon agyagos, ezért gondoltam az ásóvillás szurkálásra tavasszal, még márciusban-áprilisban amikor elég nedvesség van a talajban. mert utána csak az ásóvillát törném bele
.
Egyébként milyen mélyen kell bele szúrni az ásóvillát, milyen mélyen érdemes átszellőztetni?