Bis írta:Jani, ez a tőled származó ujjas levelű.
Feri,nagyon örülök a termésnek,így már megtudjátok kóstolni.

Jani50 írta:
Bis írta:Jani50 írta:
Na igen, már megvolt a kóstoló. Eddig ízben is, meg termésméretben is lekörözte a többi ( Ronde de Bordeaux, Peretta, Panache, Nero, Brown turkey, Lila szivarfüge, Violette de Solliès,... )fügefajtáimat. Még egyszer köszönet és hála neked érte Jani!![]()
Na igen, már megvolt a kóstoló. Eddig ízben is, meg termésméretben is lekörözte a többi ( Ronde de Bordeaux, Peretta, Panache, Nero, Brown turkey, Lila szivarfüge, Violette de Solliès,... )fügefajtáimat. Még egyszer köszönet és hála neked érte Jani!![]()
unartis írta:Bis írta:Jani, ez a tőled származó ujjas levelű.
Ez az ujjas füge jelző nem a levelek formájára utal? Mert a mélyebben szeldelt levélzetű fajták levele olyan hatást kelte mint egy szétárt tenyér ujjai! Ez annyira nem tűnik szeldeltnek! Sógoromék ujjas levelű fügéje viszont határozottan mélyen szeldelt ennél a is mélyebben.![]()
A termése viszont jellegzetes a kép alapján, mint valami h.rezacskó, van is egy ilyen fantázia nevű, csak nem tudom, hogy azonos-e ezzel a fajtával? Az index fórumon olvastam az öregember h.réje nevű fajtáról.
Szóráth írta:valakinek van sinkó lila óriás és brigiotto nero fajtája? A dmkerti leírások szerint jó fajták,(mondjuk ott mindegyik az...) Illetve még engem érdekelne egy fán aszalódó Varga János féle füge,nem tudom h olyan van e valakinek,elvileg az fán aszalódik...Egy vagy két jó fajta lila fügét szeretnék még,mert már van 4 fajtám,de lila még nincs...
vinczezol írta:Pakisztáni vadfüge. (Ficus palmata) Első gyümölcse. Remélem kineveli.
Idén még konténeres, jövőre kiültetem!
55judit írta:vinczezol írta:Pakisztáni vadfüge. (Ficus palmata) Első gyümölcse. Remélem kineveli.
Idén még konténeres, jövőre kiültetem!
Üdvözlöm a kedves fügerajongókat!
Kedves Vinczezol!
Miközben elejétől végig elolvastam ezt a fórumot, találtam rá bejegyzésedre.
Légy kedves írd meg nekem, a Ficus palmatádnak hogy alakul a sorsa. Beérett-e a termés 2016-ban, ha igen hogyan jellemeznéd, és tavaly, idén, mit produkált?
Nekem is van Ficus palmatám. Tavaszi dugványozás, eddig hatalmasat nőtt. A levelei mint az útilapu, akkorák. Épp tegnap verte el a jég, kicsit megszaggatta a leveleket. Látok rajta 2 db fügekezdeményt, úgy gondolom jövőre lesznek első termések belőle.
Még azt szeretném kérdezni, hogyan lehet itt új hozzászólást írni? Csak válasz adásra találtam lehetőséget, új bejegyzésre nem. És hogy lehet a számítógép asztaláról képet feltölteni, mert az sem sikerült. Köszönöm.
55judit írta:Köszönöm. Sajnos pont a csatolmányok lehetőségét kerestem. Csak olyat találtam hogy Kép: Img. Azzal meg nem boldogultam.
Vissza: “Egzotikus gyümölcstermők”
Jelenlévő fórumozók: 0 valamint 0 vendég