Kurdilaci! köszönöm a segítséget. Amúgy ízre nem nagy szám, ráadásul több a mag mint a hús.
Sziasztok!
Meg kell cáfoljam ezt, mert ha megérik, akkor igen finom lesz az íze(olyan igazi kaktuszfüge ízű, nem összekeveredő, a multiknál vett kényszer érlelt kaktuszgyümölcs ízével), az érést nem csak a gyümölcs színe jelzi, mert az még csak az érés kezdeti fázisa, meg kell puhuljon, és illatosnak is kell lennie, úgy érdemes megkóstolni, akkor egészen más!
Kb 10 éve egy békéscsabai ismerős kertjében fügebokor nőtt, tele volt fügével, kínált minket, hogy kóstoljuk meg, mondanom sem kell, hogy éretlenek voltak, barnultak már, de még tejszerű folyadék folyt ki a gyümölcsszárból amint leszedtük a termést. Ízre szörnyű volt, akkor én is ezt gondoltam a hazai fügéről, hogy nálunk ehetetlenre érik, nem nagy szám az íze, a hazai gyümölcsök íze jobb nála, de amikor meg kóstoltam teljesen éretten, akkor egészen más lett a véleményem!
u.i.: Amúgy ez az ismerős sem nagyon kóstolgatta szerintem a fügéjét, mert nem volt vele tisztában, hogy mikor érik a termése, olyan státusz szimbólum ként volt nála, hogy 'He, nekem van ilyenem, ismered?!', mert nem volt nagy kertész, csak jómódban él.