kenand írta:Ha atka akkor ezek jók:
fenpiroximát, etoxazol, vagy a spirodiklofen hatóanyag tartalmú atkaölő szerek
Jani50 írta:Szépen fejlődnek a tavaszi csíráztatás magoncai!
Saját ciprusról szedett és az első termésekből lett csíráztatva.
kenand írta:Nekem is váltanom kelleneMandula fenyő magoncokkal csak kínlódom, a ciprusokon meg nálam is van már termés, majd tavasszal én is megpróbálom.
Szépen cseperednek a ciprusok nálam, a 2 éve vett 50 cm-esek is 1.2-1.5 magasak. A nagyok meg 2.5m-esek
Boni írta:Jani50 írta:Szépen fejlődnek a tavaszi csíráztatás magoncai!
Szépek!Egyre ügyesebb vagy!
![]()
![]()
Az anyanövény oltvány vagy dugvány volt,ami magot hozott?
kenand írta:Köszönöm.
Még növesztem, meg gyakorlok a kínai kendereken, ha jól begyökeresednek felszabadul takarás, majd akkor.
Így is 4 kínai kendert és 2 európai törpét (meg 4-5 jukkát takarok) , elég nagy meló már az is.
e
Sőt lenne egy főnix amivel alig bírok, beleültettem egy 200l-es vízgyűjtős edénybe, de megint kitolta magát, de már valamilyen emelő (traktor, minikotró stb) segítségével tudom már csak majd átültetni, szóval előbb-utóbb inkább ki kellene ültetni. DE a főnix kiültetve is hamar nagy lesz 4m-es levelekkel, így hatalmas takarás kell...
kenand írta:Kedves Jani , nagyon köszönöm ha megosztod majd a csíráztatási tapasztalatot velem
Jani50 írta:Boni írta:Jani50 írta:Szépen fejlődnek a tavaszi csíráztatás magoncai!
Szépek!Egyre ügyesebb vagy!
![]()
![]()
Az anyanövény oltvány vagy dugvány volt,ami magot hozott?
Tőled kapott magból magonc/3m/,saját dugvány,oltott ciprusról.
Kíváncsi vagyok a különbségekre,már most van ritka és egész sűrű lombú pedig csak 10 cm növények.
kenand írta:Egyelőre nyírom őket, van magassági vágóm is, sőt, mivel teraszos a kert , felettük 1.5m-rel magasabb pont is van egy ideig még elérem a tetejüket
Kép nem a ciprusokra van célozva, de látható, hogy 1.4-es támfal van mögöttük. Mivel az angol levendula is magas, ki sem jön, hogy már 2.5m-esek.
(leylandi totem tetejét viszont már én sem érem el, max létráról.)
(Érdekes a nagyokon alig -vagy nincs termés, 2-3 kicsin viszont igen)
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég