imy írta:Az utolsó kép Róma környékén készült, sajnos nem a saját kertemben...
Fura is volt a helyszín!

Viszont ez a cédrus is gyönyörű!

imy írta:Az utolsó kép Róma környékén készült, sajnos nem a saját kertemben...
imy írta:Himalájai cédrus![]()
Feehat írta:Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, mert két éve én is ültettem egy himalájai cédrust.
Elég csenevész volt, de azóta már egész kipofásodott.![]()
Hozzászólásra meg azért vetemedtem, mert olvastam itt a beszélgetést a levelek színéről...
Meg voltam győződve a képek alapján, hogy ennek a fának zöldek a levelei. Mikor meghozta a postás, akkor is olyan lúcfenyő zöld volt.
Ősszel elültettem, aztán lestem minden rezdülését.![]()
Megmarad, nem marad...?
Következő tavaszon láttam egy német botanikus kertben egy szép nagy himalájai cédrust. Alakra rögtön felismertem, de a színe sehogy sem stimmelt. Pont olyan volt, mint egy ezüstfenyő. Mondom magamban, ez meg hogy... ?
Ugye az én fám is kihajtott tavasszal, de még mindig csak lúcfenyő zöld volt a friss hajtások miatt.
Aztán nyáron elkezdett beezüstöződni, de akkor már nem csodálkoztam a dolgon.
Szóval a lényeg, hogy szerintem a levelek színe a talajtól függ.
Szerintem, ha savanyúbb, akkor ezüstösebb, de ez csak tipp.
Azért is gondolom ezt, mert az ezüstfenyőről olvastam, hogy az ezüstössége talajfüggő.
Tehát aki ezüstös cédrust akar, annak a talajjal kellhet bíbelődnie. Bár ezt gondolom nagyon nem lehet "elállítani"
imy írta:Tegnap előtt már az egyik kis (ember nagyságú) lucfenyő napos oldalán is láttam sárgulni a leveleket. Aztán tegnap +3 fok is lett napközben és visszazöldült, pedig le akartam fényképezni. Nyilván már neki is kezdett elege lenni...És, ha már lucon is látszik a hideg, akkor miről beszélünk??!...
Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég