Peti írta:Géza, majd ha ekkora lesz. Na jó nem lesz mert ez agy titanum gumócska.![]()
[/quote][/quote]pool67 írta:[Szia!
Tavasszal mikor ülteted ki szabad földbe?
quote="gyom"]kurdilaci írta:gyom írta:Ma délelőtt szedtem föl a kiültetett Amorphophallus konjacokat. Íme a legnagyobb közülük.Saccolgattam, de nem is merem leírni, hogy mekkora növény lesz ebből jövő tavasszal.
Becsületes példány!
És ez még csak 4-5 év körüli gumó.
Peti írta:Géza, majd ha ekkora lesz. Na jó nem lesz mert ez agy titanum gumócska.![]()
gyom írta:Peti írta:Géza, majd ha ekkora lesz. Na jó nem lesz mert ez agy titanum gumócska.![]()
Hirtelen a képre nézve, azt hittem a Laci az egy malomkővel összerogyva.![]()
Nincs infó arról, hogy hány éves ez a gumó, vagy mekkora volt a növény?
gyom írta:Köszi, elképesztő adatok.
Kíváncsi vagyok, hogy a konjacom mekkorára képes fejlődni. Valakinek van esetleg arról információja, hogy mekkora a max. mérete?
gyom írta:Kedves Jani!
Az örömöd, így engem is örömmel tölt el.
A képen látható növény/gumó a nagyija vagy a dédnagyija a te növényednek.
Peti írta:gyom írta:Köszi, elképesztő adatok.
Kíváncsi vagyok, hogy a konjacom mekkorára képes fejlődni. Valakinek van esetleg arról információja, hogy mekkora a max. mérete?
Szerintem itthon nálad van a legnagyobb, ugyanúgy mint basjooból és pink trunkból.
1adrenn1 írta::x Szinte még el sem kezdődött a teleltetés,de már kirohadt 2 nagy Xantosomám. Igaz,hogy nyirkos földdel tettem be a teleltetőbe,de azóta egyszer sem locsoltam.Kiszedtem a cserépből. A gyökere szép egészségesnek tűnik és tele van sok szép egészséges oldal gumóval. Azokat le is választottam.
Nem értem miért csinálják ezt velem.![]()
Mi lesz még így tavaszig.
Peti írta:1adrenn1 írta::x Szinte még el sem kezdődött a teleltetés,de már kirohadt 2 nagy Xantosomám. Igaz,hogy nyirkos földdel tettem be a teleltetőbe,de azóta egyszer sem locsoltam.Kiszedtem a cserépből. A gyökere szép egészségesnek tűnik és tele van sok szép egészséges oldal gumóval. Azokat le is választottam.
Nem értem miért csinálják ezt velem.![]()
Mi lesz még így tavaszig.
Következő ősszel amikor felszeded rázd le róla az összes nyirkos földet, és tedd vissza tőzegbe, de ne locsold meg, akkor nem fog szétrohadni.
Jelenlévő fórumozók: 3 valamint 0 vendég